Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
Edirne Uzunköprü Tanıtım Filmi - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

Edirne Uzunköprü Tanıtım Filmi

Edirne Uzunköprü Tanıtım Filmi

Edirne İçin En Ucuz Tekirdağ,Çorlu(TEQ) Uçak Biletinizi Online Alabilmek İçin www.ucakbiletiall.net

En Ucuz Edirne Otobüs Biletinizi Online Almak İçin www.onlineall.net



 NEDEN BU BÖLGE?
 

      Ergene şehri ve köprüsü 15. yüzyılda Osmanlı-Türk Devletinin büyük bir hızla geliştiği dönemde, 1427 yılında Sultan II.Murat tarafından kurulmuştur. Bu bölgede, dünyada bir eşi daha olmayan büyüklükte taş köprünün yapılması ve bir şehir kurulmasının birçok sebebi vardır.

     Edirne Osmanlı Devletinin başkenti olmuştur(1361). Bu dönem Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve gerek Rumeli'de, gerekse Anadolu'da gelişme ve genişleme dönemidir. Balkanlarda gelişme akınları ve savaşları başkent Edirne'den yönlendirilmektedir.

     Strateji; Başkent Edirne'yi Anadolu yakasına bağlayan Gelibolu-Edirne yoludur. İstanbul bu sıralarda Bizans Devletinin elindedir. Gelibolu-Edirne yolunun Uzunköprü yöresindeki Ergene ırmağı geçit yeri, ırmağın ilkbahar ve kış aylarındaki taşkınları nedeniyle günlerce ve haftalarca karşıya geçme olanaklarını önler.Defalarca ahşap köprüler yapılmışsa da bunlarda çoşkun sulara dayanamaktadır. Türk orduları Çanakkale boğazından kolayca geçebildiği halde, taşmış Ergene orduyu durdurabilmektedir.Bu durumda sağlam ve büyük bir köprü gerekmektedir.

     Güvenlik; Uzunköprü'nün bulunduğu yer, başkent Edirne ile Gelibolu yolu üzerinde, Edirne'ye bir menzil uzaklıktadır.Menzil bir kervanın gün ışığında yol alabileceği en uzun mesafedir. Edirne'den gün doğumunda yola çıkan kervan gün batımında ancak Uzunköprü bölgesine ulaşmaktadır. Gelibolu'dan yola çıkan bir kervan da günün hangi saatinde Uzunköprü'ye varırsa varsın gece burada konaklar ve ertesi gün doğumunda yola çıkardı. Bu durumda bölgede bir takım soyguncular bulunmakta ormanlık alanda faydalanarak kervanlara zarar vermekteydi. Bu durumda ise tam anlamıyla bir şehir kurulması gerekmektedir. 

     O yıl (1427) günümüz Hudut Tabu Komutanlığı'nın olduğu tarafa Yayalar köyü kurulmuştur. Karşı taraftaki Ergene şehrinin kurulması ise 15 yıl sonra başlayacaktır. 

     Yayalar Köyü

     Osmanlı Devletinin kuruluş döneminde oluşturulan yayalar piyada sınıfından oluşan askeri birliktir. Gerek köprünün gerekse yeni kurulacak şehrin güvenliği için öncelik askeri birliğe verilmiş ve Yayalar Köyü adıyla 30 hanelik ilk yerleşim kurulmuştur. Yayalar genellikle Doğu Anadoludaki Artuklu Türkleri ve Türkmenlerden oluşmaktaydı. Bu bölgeye Sultan II.Murat büyük bir köşk yaptırmıştır. 
 

     Ergene Şehrinin Kuruluşu

     1432 yılında Sultan II.Murat tarafından ERGENE şehri adıyla kurulan ilçemiz Rumeli yakasında kurulan ilk Türk yerleşim yeridir. Cami ve iki yanına yapılan konuk evleri, medrese, aşhane, ambarlar, kervansaray, 33 dükkan, yağhane, bozahane, çeşmeler, bezirhane, mumhane ve hamamdan oluşan ilk yapılanma Orta Asya Türk kentlerinin yerleşim özelliklerini taşımaktadır.  Yerleşim özellikleri:
 

      Şehirliyan (Kent merkezi ) : Yöneticiler, aristokratlar ve ibadethanelerin bulunduğu bölüm; Muradiye, Halise Hatun ve Rıza Efendi Mahalleleri

      Rabai : Ticaret yapanlar, alış veriş yerleri ve esnaflar

      Birun : Çiftçilik ve hayvancılık yapanların yaşadığı mahalleler.

Edirne Uzunköprü Tanıtım Filmi Haberi Oku, Edirne Uzunköprü Tanıtım Filmi Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Edirne »Uzunköprü »Tanıtım »Filmi
Etiketler » Edirne   » Uzunköprü   » Tanıtım   » Filmi  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+