Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
Düzce Cumayeri Tanıtım Filmi - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

Düzce Cumayeri Tanıtım Filmi

Düzce Cumayeri Tanıtım Filmi

Düzce İçin En Ucuz İstanbul S.Gökçen Uçak Biletinizi Online Almak İçin www.ucakbiletiall.net

En Ucuz Düzce Otobüs Biletinizi Online Almak İçin www.onlineall.net



150 yillik bir tarihi geçmisi olan Cumayeri Ilçesi, önce Çevrik Köyü adi altinda Büyük Melen Çayi kenarinda kurulmus, yerlesim daha sonra bataklik ve buna bagli sitma hastaligi nedeniyle bati gölgelerine kaymistir. Hizla gelisen Çevrik Köyü 1968 yilinda CUMAYERI adi altinda Belediye olmustur. Belediye olduktan sonra kuzey batisinda bulunan Seydibucak Köyü ile birleserek, 5 mahalleden (Orta, Çevrik, Yenimahalle, Mehmet Akif, Yaka) meydana gelmistir.
Cumayeri, ilk önce yakininda bulunan Gümüsova beldesi ile birleserek 19.06.1987 ve 3392 Sayili Kanunla CUMAOVA adi altinda ilçe olmustur. Anca 27 Aralik 1993 günve 3949 sayili Kanun geregi adi Cumayeri Ilçesi olarak degistirilmis ve Gümüsova Beldesi 18 köyle birlikte Ilçemizden ayrilarak müstaik ilçe olmustur.
Düzce ovasinin bati ucunda yer alan Cumayeri ilçesi arazinin düz ve verimli, çerçevesinde bulunan diger yerlesim birimlerinin merkezi durumunda büyük bir pazara sahip olmasi gibi önemli sebeplerden dolayi ekonomik gelismesini hizla gerçeklestirmektedir. Ayrica Cumayeri ve köylerinde yetistirilmekte olan ekonomik degeri çok yüksek ihracat bitkisi findigin ve findiga dayali olarak kurulan fabrikalarin bu gelismede ve bölgesel kalkinmada önemli katkisi olmustur.
Merkez köyde eskiden yerli Türkler ve (MANAV) oturuyorken, daha sonra bölgeye Balkanlardan 93 Muhacirleri diye bilinen göçmenler yerlestiler. Ayrica bölgeye Kastamonu ve Çankiri yörelerinden göçler olusmus son yillarda ise bilhassa daginik alanlarda Dogu Karadeniz bölgesinden gelen vatandaslar yerlesmislerdir. Agirlikli olarak Ordu Giresun ve Trabzon yöresinden gelen vatandaslardan olusmaktadir. Bunlarin disinda bölgede az miktarda Kafkas kökenli vatandaslar yasamaktadirlar.
İlçe Bati Karadeniz bölgesinin batisinda; 10.011 hektar arazi üzerinde kurulmustur. Bu arazinin 9.717 hektarlik bölümü genel kültür arazisidir. Cumayeri düz bir ova ve Düzce ovasinin bir parçasidir. Ilin en batisinda yer alan bir havza olup yükseltisi deniz seviyesinden itibaren 112 m. dir.
Ova yüzeyi dördüncü zaman alüvyonlari ile kapli bir göl tabanidir. Kuzeyden Kaplan dede ve Orhan, Güneyden Kerem Ali ve Abant Daglari ile çevrili ovanin dogu-bati uzunlugu 25-30 km. Kuzey Güney genisligi 15-16 km dir.

Cumayeri’nin yüzölçümü 10.011 hektardır. İlçe Batı Karadeniz dağlarının sahile paralel olarak uzanan şeridin hududunu teşkil etmektedir. İlçe topraklarının 5.619 hektarı fındık bahçeleri, 214 hektarı tarla arazisi, 163 hektarı mera arazisi, 3.520’si ormanlık saha ve 200’üde başka arazileri teşkil eder. Buna göre %55’i meyvelik saha, %3’ü tarla arazisi, %3’ü mera, %34’ü ormanlık, %2’si diğer ve %3’ü elverişsiz arazidir.

Düzce Cumayeri Tanıtım Filmi Haberi Oku, Düzce Cumayeri Tanıtım Filmi Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Düzce »Cumayeri »Tanıtım »Filmi
Etiketler » Düzce   » Cumayeri   » Tanıtım   » Filmi  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+