Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
Düzce Çilimli Tanıtım Filmi - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

Düzce Çilimli Tanıtım Filmi

Düzce Çilimli Tanıtım Filmi

Düzce İçin En Ucuz İstanbul S.Gökçen Uçak Biletinizi Online Almak İçin www.ucakbiletiall.net

En Ucuz Düzce Otobüs Biletinizi Online Almak İçin www.onlineall.net



Çilimli’nin deniz seviyesinden yüksekliği 120 metredir. Kuzeye doğru gidildikçe rakım yükselmekte yer yer 600-700 metreyi bulabilmektedir. İlçenin yüzölçümü 7.022 hektardır. Şehir merkezinden güneye doğru inildikçe arazi ova şeklindedir. Kaplandere dağlarından doğan Bıçkı Deresi ve Bayramali Derisi’nin birleşmesiyle meydana gelen Akdere Suyu ilçe merkezinden geçmektedir. Çilimli 1. derece deprem kuşağı üzerindedir. İlçenin yıllık sıcaklık ortalaması 13.7 derecedir. Ortalama yağış miktarı ise metrekareye 845 kg.dir. İlçe bol yağışlı ve nemli bir iklim karakteri taşımaktadır. Özellikle kış aylarında Düzce Ovası’nda görülen sis tabakasına Çilimli ve civarında rastlanılmamakta bu 8nedenle yerleşim alanı olarak ideal bir konumdadır.

ÇİLİMLİ'NİN GENEL TARİHİ

Moğol istilasıyla çöken Selçuklu Devletinden sonra Anadolu’da 26 tane Türk Beyliği kurulmuştur. Bu beyliklerden biri olan ve Söğüt yöresinde bulunan Osmanlı Beyliği Bizanslılarla sınırdaştı. Bu beylik zamanla sınırlarını aşarak topraklarını genişletmeye başladı. edilmektedir.
Osman Gazi’den sonra yerine geçen oğlu Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey Bizans Tekfurlarıyla yaptığı savaşlar sonunda Konuralp ve çevresindeki Çilimli’yi Türk hakimiyeti altına almıştır.
Osmanlı ve Bizans döneminde Gümüşova’da çıkarılan madenlerin işlendiği ve zamanın darphanesi olduğu adının da buradan geldiği ( Çil’mi) sözcüğünün zamanla ( Çilimli ) olarak değişikliğe uğradığı halk arasında yaygın olarak söylenmektedir.
1869 yılına kadar Kastamonu Vilayeti Bolu Mutasarrıflığı Göynük Kasabasına bağlı bir köy olarak 1870 yılında Düzce’nin kaza olması nedeniyle Çilimli Düzce İlçesine bağlanmış, ancak köy statüsünde bir değişiklik olmamıştır. 1956 yılında Belediye teşkilatı kurulmuş olup, 1958 yılında nahiye olmuştur. En son 09 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı kanunla ilçe olma sıfatını kazanmış ve 06.09.1991 tarihinde İlçenin açılışı yapılmıştır.

 

Düzce Çilimli Tanıtım Filmi Haberi Oku, Düzce Çilimli Tanıtım Filmi Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Düzce »Çilimli »Tanıtım »Filmi
Etiketler » Düzce   » Çilimli   » Tanıtım   » Filmi  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+