Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
Denizli Beyağaç Tanıtım Filmi - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

Denizli Beyağaç Tanıtım Filmi

Denizli Beyağaç Tanıtım Filmi

En Ucuz Denizli Otobüs Bileti Alabileceğiniz Site: www.onlineall.net 
En Ucuz Denizli Uçak Bileti Alabileceğiniz Site: www.ucakbiletiall.net





 

        Beyağaç ilçesi 6 Haziran 1972 tarihinde belediye, 20 Mayıs 1990 tarihinde yayımlanan 3644 sayılı Kanunla, Kale İlçesinden ayrılarak İlçe olmuştur.   Ege bölgesinde Eskere Ovası adı ile anılan düzlük arazide kurulmuş bir yerleşim birimidir. Doğusunda Acıpayam ve Çameli, batısında Kale-Muğla, kuzeyinde Tavas-Kale, güneyinde Muğla-Köyceğiz ile çevrili olup rakım 650 m’dir.  Tarihin akışı içerisinde Romalılara, Selçuklulara ve Osmanlılara mekân olmuştur. Osmanlı padişahlarından III. Ahmet, kızı Mihrişah Sultan’a Beyağaç ve havalesini çeyiz hediyesi olarak vermiş ve Mihrişah Sultan da buranın gelirlerini Medine ye bağışlamıştır.  Osmanlı’lar döneminde ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Sazak Köyü’ne bağlı mahalle iken daha sonra Sarıyer adı altında köy kurulmuş, bilahare Sarıyer ile Eskere Mahalleleri birleşerek BEYAĞAÇ adını almıştır.
  • Kartal Gölü; İlçemize uzaklığı 22 km ‘dir. Tahminen buzul çağında oluşmuş bir krater gölüdür. Alanı yaklaşık 1 hektardır. Rakım 1903'dür. Etrafı dik kızıl kayalıklarla çevrilidir. Yer yer anıt karaçam ağaçları bulunmaktadır.
  • Kara Göl; İlçemize 16 km uzaklıktadır. Yaklaşık 10 hektarlık alanı kaplar. Ortalama rakımı 1334'dür.Yağmur sularıyla beslenir. Yılın belli zamanlarında tamamen kurur.
  • Eşen Göleti; Beyağaç merkezine uzaklığı 17 km’dir. Uzunoluk, Geriçam ve Yeniçeşme Mahallelerindeki tarım arazilerinin sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Daha sonra ise balık atılarak olta balıkçılığına açılmıştır. Günübirlik piknik alanı ve çadırlı kamp için çok uygun bir bölgedir.
  • Topuklu Yaylası; Beyağaç Merkez 20,Muğla Köyceğiz İlçe merkezine 30 km. mesafededir. Rakamı yaklaşık 1700 m.dir. 20 hektar genişlikte ve etrafı tel ile çevrilidir. Bu alan, Beyağaç Belediyesi tarafından Orman Genel Müdürlüğünden kiralanarak mesire yeri olarak düzenlenmiştir.
      
  • Anıt Ormanlar: 1700 ve 2000 rakımlar arasında, Çiçekbaba zirvesinin kuzey yamaçlarında doğu – batı yönünde yayılış gösteren ortalama yaşları 750 birey olarak (yaş tespiti yapılanlar için) 1000, 1200 ve hatta 1300 ve üzeri olan yaşlı Karaçam ağaçlarının “ORMAN” oluşturduğu bir bölgedir. Bu bölgenin 79 hektarlık kısmını “Kartal gölü Tabiatı Koruma alanı” olarak korumaya alınmıştır. 1995 yılında ise bu alanı da içine alan “Çiçekbaba” zirvesi ve çevresinin 1309 hektarlık kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 nolu Kültür ve Tabiat Varlılarını Koruma Kurulu tarafından 1. DERECE DOĞAL ve ARKEOLOJİK SİT ALANI ilan edilmiştir. Anıt ormanların Beyağaç’a uzaklığı 27 km.dir.


 

 

Denizli Beyağaç Tanıtım Filmi Haberi Oku, Denizli Beyağaç Tanıtım Filmi Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Denizli »Beyağaç »Tanıtım »Filmi
Etiketler » Denizli   » Beyağaç   » Tanıtım   » Filmi  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+