Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
THY'nin İstanbul Varna seferleri başladı - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

THY'nin İstanbul Varna seferleri başladı

Türk Hava Yolları’nın 106 ülkedeki 252. destinasyonu olan Bulgaristan’ın Varna kentine ilk sefer dün yapıldı. TK 1051 sefer sayılı uçak saat 12.55’te İstanbul’dan kalktıktan sonra Varna havalimanına inişinde su takı ile karşılandı. Varna Havalimanı’nda yapılan basın toplantısına Türk ve Bulgar yetkilileri katılırken ilk uçuşun anısına pasta kesildi. Bulgaristan ulaşım ve turizm bakanlığı yetkilileri seferlerin başlamasından dolayı duydukları memnuniyetlerini belirtirken THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, haftada dört gün olarak planlanan seferleri artan talep nedeniyle her güne çıkaracaklarını bildirdi. Bolat, “Varna bizim 209. noktamız. 208. noktamız Boston’du. 210. noktamızda haftaya Montreal olacak. Varna’ya haftada 4 sefer olarak başladık, Köstence ile birlikte. Kısa zamanda günde bir sefere çıkarmayı planlıyoruz. Arkadaşlarımız ileri rezervasyonlara baktıklarında iyi bir talep var. Burası turistik bir destinasyon. Aynı zamanda öğrencilerin de bol olduğu bir şehir. O bakımdan yolcu konusunda geniş bir spekturuma hitap eden bir yer. Romanya da 5 milyar dolarlık yatırımı var Türk işadamlarının. Burada 2 milyar dolardayız. Yeni açılan hatlarla buralara da yatırımı teşvik ediyoruz. İki ülke arasında zaten tarihi bağlarımız var. Yatırımları da teşvik ederek karşılıklı kazan-kazan prensibiyle iki ülkenin birbirine ekonomik katkıları olacaktır bu seferlerle” dedi. Bolat, Varna seferine ilişkin beklentilerini de şöyle özetledi:
“Varna, Sofya’ ya 300 km mesafede bir yer. Biz Sofya’ ya günde iki sefer uçuyoruz. Yaptığımız çalışmalarda Sofya noktasını etkilemeyeceğini biliyoruz. Bizim şu anda iki yüz kusur noktamızdan belirli bir yolcuyu buraya alır. Doluluk konusunda bir sıkıntısı olmayacağını ve uçuş ağımızın genişliği nedeniyle de lokal turizm ile transfer yolcularla rahatlıkla günlük uçuşlara döneceğimizi ümit ediyoruz. Rakamlarımızla da görüyoruz. "

THY Bulgaristan Müdürü Cenk Öcal’da Varna seferlerine ilişkin olarak şöyle konuştu:
“Varna Türk Hava Yolları’nın Bulgaristan’da uçtuğu ikinci nokta. Haftada 4 frekans olarak icra edeceğiz ilk etapta. Şu anda ileriye baktığımızda bu hattımızda talep dolayısıyla uçak müsaitliği çerçevesinde günlük olarak planlamaya başlayacağız. Çünkü talepler beklentilerin çok üzerinde. İlk etapta İstanbul-Varna-Köstence olarak gerçekleştireceğiz bu seferleri. Varna’ya talep olduğunu son 3 aylık süreç içerisinde gördük ve bugün ilk başlangıcımızda uçağımız dolu olarak geldi. Yakın bir destinasyon için ilktir. Yeni açılan bir hattın ilk uçuşunun dolu olması bu hattın doğru bir tercih olduğunu göstermekte. Biz 4 olan frekansımızı ilk önce 7’ye daha sonra da talep doğrultusunda artırıp Varna’yı dünyaya bağlamayı hedefliyoruz.”

Öcal, Varna’nın Türkiye’ye yakın olmasına rağmen karayolu ulaşımının zorluğunun altını çizerek, “Aslında Bulgaristan çok yakın olmasına karşın özellikle de Varna’ya ulaşım karayolu ile 6-8 saat arasında bu yolculuk sürüyordu. Havayolu ile ise 35 dakika” dedi.
Öcal, İstanbul-Varna uçuşunun THY’nin Avrupa noktaları arasında en kısa dış hat noktası olduğunu da belirtti.
Sofya’dan sonra Varna’ya uçuşlara başlayan THY bu kente İstanbul-Varna-Köstence-İstanbul haftada iki frekans ve İstanbul-Köstence-Varna-İstanbul olarak haftada iki frekans toplamda dört frekans olarak gerçekleştirecek.
Yolcular İstanbul’dan Varna’ya tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 79 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçabilecek.

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki kentlerinden biri olan Varna tam bir tatil cenneti olarak biliniyor. Her yıl yaz tatili için kente akın nedeni ile Varna ülkenin yazlık başkenti olarak anılıyor. Kentin geçim kaynağı ise üniversiteleri ve turizm. Sofya’dan sonra en büyük ikinci şehir olan Varna Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli demiryolu, havayolu ve denizyolunun kavşak noktasında bulunuyor.

İstanbul,Tümü(IS1) » Varna,Varna(VAR) Uçak Seferleri Sorgulama Ekranı Görüntüsü İstanbul Varna Uçak Biletleri 354 Liradan Başlayan Fiyatlarla Sorgulama ve Online Bilet Almak İçin http://www.onlineall.net/ucakbileti/ Adresimizi Kullanabilirsiniz

THY'nin İstanbul Varna seferleri başladı Haberi Oku, THY'nin İstanbul Varna seferleri başladı Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »İstanbul Varna Uçak Seferleri » İstanbul Varna Uçak Bilet Fiyatları » İstanbul Varna Uçak Bileti Al
Etiketler » İstanbul Varna Uçak Seferleri   » İstanbul Varna Uçak Bilet Fiyatları   » İstanbul Varna Uçak Bileti Al  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+