Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
En Ucuz ŞANLIURFA » İSTANBUL Otobüs Bileti 80 TL - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

En Ucuz ŞANLIURFA » İSTANBUL Otobüs Bileti 80 TL

Şanlıurfa İstanbul Yolculuğuna Karar verdiğinizde sizi 18- ile 21 saatlik bir yolculuk bekliyordur.Bu Yolculuğu yapabileceğiniz firma seçenekleri olarakda Özlem Diyarbakır Star Diyarbakır Şanlıurfa Astor Yeni Diyarbakır Seyahat  firmalarının otobüs seferlerini tek bir sayfada karşılaştırarak fiyat ve konfor yönünden kıyaslama yaparak en uygun zaman için en ucuz otobüs biletini alırsınız.

 

GÜZERGAH ; ŞANLIURFA Bozova Suruç Birecik Halfeti Nizip GAZİANTEP Düziçi OSMANİYE Ceyhan ADANA Pozantı AKSARAY Şereflikoçhisar ANKARA BOLU SAKARYA İZMİT Gebze İSTANBUL (Anadolu) İSTANBUL

Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Firması, Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Seferleri, Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bileti Al, Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bilet Fiyatları,Online Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bileti Al

 

Firma H.Saati Güzergah S.Tipi O.Tipi Süre Fiyat
Şanlıurfa Astor 10:00 ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI TR15 18 saat 90 TL
Şanlıurfa Astor 13:00 ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI NEOP 18 saat 90 TL
Özlem Diyarbakır 14:30 DİYARBAKIR ->ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI T47 21 saat 90 TL
Şanlıurfa Astor 17:00 ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI TR15 18 saat 90 TL
Star Diyarbakır 19:00 DİYARBAKIR ->ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI TR15 19sa 30dk 90 TL
Şanlıurfa Astor 20:30 ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI 2+1 18 saat 90 TL
Özlem Diyarbakır 22:30 DİYARBAKIR ->ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI T47 21 saat 90 TL
Yeni Diyarbakır Seyahat 22:30 DİYARBAKIR ->ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI TR47 21 saat 80 TL
 
Şanlıurfa Astor ŞANLIURFA -> İSTANBUL MOLALI 2+1 18 saat Sağlanan internet bağlantısını bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.Bu araçta geniş ve rahat koltuk bulunmaktadır.Koltuk ekranları üzerinden birçok interaktif medya ve uydu yayını izlenebilmektedir.... 90 TL

Madem Şanlıurfadasınız Eğer Gezmek İçin Geldiyseniz Ayrılmadan Gezmeniz Gereken Tarihi mekanları ,

Rızvaniye Camii

Halil-ür Rahman Gölü'nün kuzey kenarı boyunca yaralan bu cami, Harim kapısının üzerindeki kitabede, Os­manlıların Rakka Valisi Rıdvan Ahmet Paşa tarafından 1736 yılında yapıldığı yazılıdır. Cami avlusunun üç tarafı, medrese odaları ile çevrilmiştir. 

Rızvaniye Medresesi

Rızvaniye Camii avlusunu çevreleyen önleri revaklı odalardan meydana gelmiştir. Avlunun kuzeyindeki dershane-mescit’in güneye bakan cephesi üzerindeki kitabede medresenin Ahmet Paşa tarafından H.1149/M.1736 tarihinde yaptırıldığı yazılıdır. Rızvaniye Camii’nin harim kapısı üzerindeki kitabede de caminin H.1149/M.1736 tarihinde yaptırıldığı yazılıdır. Yani cami ve medrese aynı tarihte yaptırılmıştır.

Halil-Ür Rahman Camii

Eyyubilerden melik eşref muzafferüddin musanın emriyle 1211 yılında yaptırıldığı kitabede yazılıdır bu camii medrese mezarlık ve efsaneye göre h.z. İbrahim ateşe atıldığında düştüğü makamdan meydana gelmiş bir külliye halindedir. Halk arasında “döşeme“ camii ve makam camii olarak ta adlandırılan Halil – ür rahman camii nin Bizans devrine ait Meryem ana kilisesinin yerine inşaa edildiği bazı kaynaklarda geçmektedir.

( Şanlıurfa İstanbul Otobüs Biletini En Ucuz Fiyata Alabileceğiniz Adrestesiniz )

Ulu Camii

Urfa merkezindeki camilerin en eskilerindendir. Ulu camii, bazı kaynaklardan aldığımız bilgilere göre eski bir sinagog iken m.s. 5. yy. başlarında aziz stephanos kilisesi adını alan ve kırmızı renkteki mermer sütunlarının çokluğu nedeniyle “ kızıl kilise “ olarakta adlandırılan bir Hıristiyan kilisesi yerine inşa edilmiştir. İnşa kitabesi bulunmadığından yapılış tarihi ve kim tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir.

Eyyübi Medresesi

Ulu Caminin doğusuna bitişik olan Eyyübi Medrese­sinden günümüze sadece Miladi 1191 tarihli kitabesi kalmıştır. Bu kitabe 800 yıllık olup Urfa' da günümüze kalan çok önemli eserlerden biridir. Aynı yerde bu­gün görülen tek eyvanlı medrese, Eyyübiler devri  medresesinin üzerine1781 tarihinde Nakibzade Hacı İbrahim Efendi tarafından yaptırılmıştır.

Fırfırlı Camii (Kilise)

Vali Fuat Bey Caddesi (Yeni Yol) üzerinde yer alan  ve halk arasında ''Fırfırlı Kilise'' olarak anılan bu yapının esas adı ''Oniki Havari Kilisesi'' olup, ki­tabesi bulunamadığından inşa tarihi bilinmemektedir.

Yapı apsise dikey üç nefti bazilikal planlıdır. Orta nef dört tromplu kubbe, yan nefler dörder çapraz tonozla örtülüdür. Yan neflere nazaran daha geniş tutulan orta nefin girişten itibaren üçüncü kubbesinin kasnağı 24 adet pencerelidir. Yapıdaki kubbe ve tonozlar ortada bazalt taşından yapılmış mukarnas başlıklı yuvarlak sütunlara, yanlarda du­vara bitişik olarak kesme taştan yapılmış yarım sü­tunlara otururlar. Yarım sütunlar dış cephelerde de birer dekorasyon unsuru olarak görülür.

Nimetullah Camii

1500 Yılı başlarında Urfa sancak beylerinden nimetullah bey tarafından inşa ettirilmiştir plan itibariyle Edirne üç şerefeli camii ile tam bir benzerlik göstermektedir.

HANLAR

Urfa'da Osmanlı döneminden kalma çok sayıdaki hanın en güzel örnekleri Gümrük Hanı, Hacı Kamil Hanı, Mençek Hanı, Topçu Hanı, Millet Hanı ve Barutçu Hanla­rıdır.

Gümrük Hanı

Evliya çelebi seyahatnamesinde “ yetmiş hanı “ adıyla, bazı kaynaklarda ise iki renkli taşlarından dolayı “alaca“  han adıyla geçen gümrük hanı Şanlıurfadaki en güzel ve anıtsal örneklerindendir. Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman zama­nında 1562 yılında Behram Paşa, tarafından yaptınlmiştır.  Avlusun­ dan  Halil-ür Rahman suyu geç­mektedir. İki katlı bu hanın üst katındaki odalarda terziler çalışmakta, avlusunda çayhaneler bulun­maktadır.

Bedesten (Kapalı Çarşı)

Gümrük Hanın güneyine bitişik, bir çarşıdır. Bu çarşıda mahalli ka­dın ve erkek giysileri, yaşmak puşu gibi başörtüleri ve yöresel kıyafetler satılmaktadır.

Sipahi Pazarı

Bedestenin batısına bitişik kapalı bir çarşıdır. Bu çarşıda halı, kiIim, keçe gibi yaygılar ile Kürk ve Heybe gibi el sa­natları ürünleri satılmaktadır. Eski tarihi özelliğini aynen muhafaza etmektedir

Çarşılar

Çarşı sözcüğü farsça “ çehar“ (dört) ve Arapça “suk“ (sokak) kelimelerinin birleşmesiyle dilimize geçmiştir. Türkçede dört taraflı Pazar yeri, sağında ve solunda dükkânlar bulunan sokak anlamındadır.

 KÖPRÜLER VE DERELER

Karakoyun Deresi

Urfa'nın kuzey batısından doğan, şehir içerisinden geçerek Harran ovasında Cüllap Irmağıyla birleşen Ka­rakoyun deresi, günümüzde kurumuş bir durumdadır.

Karakoyun Deresi Köprüleri

 

Karakoyun Deresi üzerinde batıdan başlamak üzere doğuya doğru Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü, Su Ke­meri,Samsat Köprüsü (Eski Köprü), Hacı Kamil Köp­rüsü, Beg Kapısı Köprüsü ve Demir Köprü bulunmak­tadır. Son iki köprü] 1996' da dere ıslahı sırasında DSİ tarafından yıktırılmıştır.

Hızmalı Köprü

Urfa' daki köprülerin en güzellerindendir. Halk ara­sında anlatıldığına Karakoyunlu Türk Beyliği Hüküm­darlarından birinin kızı Sakine Sultan tarafından Hac yolculuğu sırasında yaptırılmıştır. Köprünün orta aya­ğının doğu cephesinde Kitabede 1843 tarihinde tamir ettirildiği yazılıdır. Sakine Sultan'ın ve çocuklarının mezarı dere üzerindeki su kemerinin kuzeyindedir. Bakıma muhtaçtır. vilayetin veya belediyenin buraya sahip çıkması gerekir.

Karakoyun Su Kemeri

Millet Köprüsü ile Samsat Köprüsü arasındadır. Bi­zans İmparatoru Justinyen tarafından 525 senesinde yaptırıldığı tahmin edilmektedir.

ÇEŞMELER

Emencekzade Çeşmesi

Çeşmenin kitabesinde 1723 tarihinde emencekzade lakaplı bir hayırsever tarafından yaptırıldığı anlaşılmaktadır bu çeşme aynı zamanda karakoyun deresi üzerindeki su kemeri vasıtasıyla şehre gelen kerhiz suyunun çevredeki camii hamam ve evlere dağıtımının yapıldığı “taksimiye “ görevini de görmekteydi.

Firuzbey Çeşmesi

1781 Yılında yıldız meydanındaki eyyubi medresesinin yerine firuz bey tarafından yaptırılmıştır.

Urfa Evleri

Urfa evlerinin gelişiminde ikliminin, kalker taşının, İslami inanışların, Urfa aile hayatının, yaşamının tama­mını evinde geçiren kadına onun sıkılmayacağı geniş ve ferah bir ortam yaratma düşüncesinin ve sosyal ge­leneklerin büyük ölçüde etkisi vardır.

Urfa'nın sıcak iklime sahip olması evlerin avlulu, kışlıklı ve yazlıklı, eyvanlı, odaların kalın duvarlı ve tonoz örtülü toprak damlı yapılmasında etken olmuş­tur. Çevredeki dağlardan kesilen taşların işlemeye el­verişli olması, mimaride hâkim malzeme olarak taşın kullanılmasına neden olmuştur. Yüzlerce yıldan beri işletilen antik taş ocakları bulunmaktadır.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi

Kara meydan semtindedir. Postahanenin güneyine bitişik olup geleneksel Urfa evlerinin birçok özelliğini üzerinde toplamaktadır. 1888 yılında inşa edilen bu ta­rihi ev Kültür Bakanlığınca restore edilerek "Devlet Güzel Sanatlar Galerisi" haline getirilmiştir.

Şurkav Kültür Evi

Üç adet Urfa Evi'nin birleştirilmesi ve restore edil­mesi ile gençlere yönelik bir kültür ve sanat merkezi haline getirilmiştir. Her zaman görülebilir.

Sakıb’ın Köşkü Ve  Halepli Bahçesi

Halil-ür Rahman Gölünün batısındaki HalepIi Bah­çesi içerisindedir. Bu tarihi köşk 1845 yılında yaptırıl­mıştır. Şehir imar planında Fuar Alanı olarak belirtilen bahçeyle beraber Belediye tarafından satın alınmıştır.

Bu köşk "11 Nisan Fuar Müdürlüğü" olarak kullanılmaktadır. Köş­kün soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden mey­dana gelmiş hamamı ilgi çekicidir. Hacı Mustafa Ha­cıkamil Konağı olarak da bilinmektedir.

Zerzembe Tandırlık ve Hamam

“Zir-i zemin“ sözcüğünden türeyen zerzembe kelimesi, Urfa evlerinde Urfa evlerinde bodrum katlarında yer alan kiler anlamında kullanılmaktadır. Yer altında bulunan ve üzerinde eyvan ve odaların yer aldığı zerzembeler serin olduğundan dolayı kışlık erzakların saklandığı depo durumundadır. Yağ peynir ve pekmez gibi zahire küplerinin oturmasına yarayan yuvarlak çukurlar açılmıştır.

 

En Ucuz ŞANLIURFA » İSTANBUL Otobüs Bileti 80 TL Haberi Oku, En Ucuz ŞANLIURFA » İSTANBUL Otobüs Bileti 80 TL Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Firması » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Seferleri » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bileti Al » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bilet Fiyatları »Online Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bileti Al
Etiketler » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Firması   » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Seferleri   » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bileti Al   » Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bilet Fiyatları   » Online Şanlıurfa » İstanbul Otobüs Bileti Al  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+